Kurser för vuxna

Få extra träningsinspiration och anmäl dig till någon av våra kurser.  Ytterligare ett sätt att uppleva lustfylld träning på dina villkor!

Small group (SG)
I Small group möts det bästa från gruppträningen och den individuella träningen. I form av en kurs på sex gånger coachas du av en tränare i en grupp på 5-8 personer. Du får mycket personlig feedback, utveckling i din träning, mer kunskap och förståelse, övningar som passar dig och sex härliga träningspass. tyngdlyftning

PT SG Tyngdlyftning för nybörjare

Bli snabb, stark, rörlig och explosiv med bara två övningar. Tillsammans med vår PT Johan Ingerman coachas du under sex tillfällen i grunderna i de Olympiska lyften – ryck och stöt. Du får mycket och individuell feedback och utveckling av din teknik och kroppskontroll samtidigt som du får mer kunskap och förståelse för övningarna. Dessutom är det himla rolig träning!

MammaMage

PT SG - MammaMage Steg 1

Fokus på kursen är aktivering och träning av bäckenbotten och dina inre magmuskler, enligt MammaMage-konceptet. Målet är att du ska fungera bättre i vardagen och kunna gå vidare med annan träning efter kursen.

Vässa skidformen

Kursen är för dig som vill rusta din kropp för din skidutmaning, oavsett om du är ute efter en skönare skidupplevelse eller din personliga förberedelse inför Vasaloppet. Du slipar din skidteknik i Hallbyspåret med  IF Hallby SOK och skidtränaren Jakob Hanberger

tillsammans-i-gymmet

SG Tillsammans i gymmet 

En kurs barn anmäler sig till tillsammans med förälder eller annan vuxen. Syftet är att tillsammans lära mer kring träning på ett lekfullt och lärande sätt. Vår idé är att i tillsammansträningen fylla på med kunskap och självförtroende för att sedan fortsätta på gymmet tillsammans eller i någon av våra andra kurser såsom till exempel Small Group Tonår eller annat.

Passen kommer varieras utifrån olika fokus med grundövningar i temaområden såsom stabilitet, hålllbarhet, balans, snabbhet, rörlighet, träningsupplägg.PT Small group - Grundfysik

Kom igång och träna upp din grundfysik i en liten grupp tillsammans med en personlig tränare. Under kursen skapar du tillsammans med en personlig tränare de bästa förutsättningarna för att utvecklas, bli starkare och stabilare och få en mer funktionell kropp.
SG HIT

En kurs för dig som vill träna tufft. Du lär dig mer om intensiv träning, utmanar din kapacitet och testar olika sätt att träna högintensivt i gymmet. Du bör vara rörelsevan. Gärna från gym, Skivstång, Cirkelfys och HIT eller att du är van att träna tufft och utmanande på annat sätt. Tränaren peppar, coachar och ger feedback på din teknik, samtidigt som du får en härlig gruppkänsla.SG Löpning

För dig som vill bli starkare, snabbare och mer effektiv i din löpning. Du kommer att få prova en mängd olika övningar och träningsupplägg. Dessutom får du mycket feedback och tips på hur du kan utveckla din teknik och din löpträning.


Anna-Karin Johansson
Ålder: 49 år
Kurs: SG Grundfysik

Jag har haft gymkort i många år men har mest tittat in i gymmet, utan att riktigt fastna för det. Jag har gått på de vanliga passen i många år, men nu kände jag för att prova något nytt. K
ursen innehåller mycket styrka och balans eftersom man jobbar med fria vikter. Det har blivit ett sätt för mig att komma tillbaka till gymmet, och ett bra komplement till passen jag går på annars.


Maria Albers
Ålder: 41 år
Kurs: SG Grundfysik

Jag kände att jag behövde gå en kurs för att verkligen komma igång. Jag skulle inte klara det själv, tänkte jag, eftersom att jag varit periodare innan när det gäller träning och ofta gått på saker som inte varit roliga. Och kursen var verkligen jätterolig, och Sven-Erik är så härlig och inspirerande. Jag har faktiskt otåligt sett fram emot varje kurstillfälle. Nu när jag tänker efter så har jag märkt att jag redan är mycket smidigare i kroppen. Det känns roligt med synliga förändringar. Och här bestämmer man sin egen takt, vilket är bra. Kursen känns också hållbar i längden eftersom att man får en så bra grund för fortsatt träning, med tekniken och en massa roliga övningar som man har nytta av senare.

Jenny Hammar
Ålder: 36 år 
Kurs: SG Grundfysik

Jag har försökt komma igång med träningen på andra gym tidigare. Det har varit okej i början, men blev snart tråkigt. Jag har inte gått på Friskis tidigare, men såg Small Group Grundfysik som ett bra och roligt sätt att komma igång igen. Kursen har verkligen fått mig att känna hur roligt det är att träna. Som när vi testade Kettlebells. Jag har gått och tittat på dem men aldrig vågat prova. Nu har jag en massa nya övningar som jag aldrig skulle kommit på själv att man kunde göra. Sen är det skönt att vi är så få i gruppen. På vanliga pass är man ju 30-40 stycken, då blir man inte sedd. På SG fick man hela tiden feedback från PT:n. Då vågar man testa.  

Kontakt

Emilia Thor, ansvarig SG
emilia@jonkoping.friskissvettis.se, 036-173155

Ann-Louise Carlsson, ansvarig kurser
ann-louise@jonkoping.friskissvettis.se, 036-173156