Kurser för barn & unga

Lekfull och allsidig träning
Friskis&Svettis träningsfilosofi grundar sig på att människan är byggd för rörelse och mår bra när hon rör sig. Men det måste vara lustfyllt att röra sig. Endast då förmår vi hålla fast vid den goda vanan. Det handlar inte om att i första hand plocka bort dåliga vanor utan om att lägga till en god vana.

Vår syn på motion och rörelse handlar mer om lust än om måsten. Därför är lekfullhet en självklar ingrediens i all vår träning för barn och unga. Vi tror att om vi tidigt får upptäcka rörelseglädje och får koll på våra kroppar så känner vi rörelselust även som vuxna.tillsammans-i-gymmet

SG Tillsammans i gymmet Start 21 september

En kurs barn anmäler sig till tillsammans med förälder eller annan vuxen. Syftet är att tillsammans lära mer kring träning på ett lekfullt och lärande sätt. Vår idé är att i tillsammansträningen fylla på med kunskap och självförtroende för att sedan fortsätta på gymmet tillsammans eller i någon av våra andra kurser såsom till exempel Small Group Tonår eller annat.

Passen kommer varieras utifrån olika fokus med grundövningar i temaområden såsom stabilitet, hålllbarhet, balans, snabbhet, rörlighet, träningsupplägg.

 6 tillfällen á 75 minuter Ledare: Petra Jarlros

När: Torsdagar kl 18.00 med start 21 september
Var:
Gymmet, Friskis Jönköping, Södra Strandgatan 7a
Kostnad: 1195kr/par (895kr/vuxen+300kr/barn) Medlemsavgift á 150kr tillkommer ev.
Ålder: Barn i åldrarna 10-13 år (Vuxna över 18 år)
Anmälan: Du anmäler dig här (extern anmälningslänk)sgtonar

SG Ungdom Start 19/9, 28/9, 16/10

I Small Group Ungdom vänder vi oss till dig som är i de övre tonåren, 15-18 år. Tillsammans med 1-2 instruktörer tränar vi i mindre grupp med 5-8 personer under 6 träningspass. Här får du bra förutsättningar för att utvecklas och lära dig träna på gymmet. Du kommer att få feedback med tips till din utveckling och även lära dig lägga upp ett eget träningsprogram. Allsidig träning är utgångspunkt där vi testar olika träningskvaliteter i gymmet. Vi fokuserar på grundrörelser, teknik och hållning. Passen anpassas för att du ska få ut så mycket som möjligt och känna dig trygg i att veta hur du ska fortsätta träna på egen hand. Du behöver inga förkunskaper.

Välj mellan:
Omgång 1: Tisdagar med start 19/9
Omgång 2: Torsdagar med start 28/9
Omgång 3: Måndagar med start 16/10

Tid:
kl 16.00
Var:
Gymmet, Friskis Jönköping, Södra Strandgatan 7a
Kostnad: 495 kr. Medlemsavgift á 150kr tillkommer ev.
Ålder: Ungdomar i åldrarna 15-18 år
Anmälan: Du anmäler dig här (extern anmälningslänk)dansskolan_rosa

Dansskolan 10-12 år Start 13 september

Dansskolan är en rolig och peppande kurs för dig som gillar att leka med attityd och känsla. Vi lär vi oss nya koreografier med inspiration från olika dansstilar och får via gästledare också testa Friskis utbud av pass med koreografi.

12 ggr med uppehåll v.44, Ledare Hanna Schenberg och Tina Almsgård

När: Onsdagar kl 18.00 med start 13 september
Var: Friskis Jönköping, Södra Strandgatan 7a
Kostnad: 650 kr, Medlemsavgift á 150 kr tillkommer ev.
Ålder: 10-12 år
Anmälan: Du anmäler dig här (extern anmälningslänk)

 


Träna tillsammans

På Friskis i Jönköping har vi hittat ett sätt att fortsätta träna tillsammans i Familjefys. Där är upplägget ett Cirkelfyspass med lekfulla övningar som passar både barn och vuxen.Träning sida vid sida med utmaningar för alla åldrar. Barnet bör ha fyllt 5 år.

Barnet måste vara medlem i Friskis&Svettis Jönköping, sedan följer hen med gratis i sällskap av betalande vuxen. Ingår i den vuxnes Gruppträningskort. Enstaka tillfälle 110 kr.