Träning för barn & unga

Friskis&Svettis träning är öppen för alla, yngre som äldre, otränad som tränad.

För barn och unga har vi utvecklat speciella pass eller arbetssätt för allsidig och lekfull träning med kvalité. De deltar utifrån sina egna förutsättningar och alla som har lust kan vara med.

Mer träning tillsammans


Friskis Jönköping satsar på mer träning tillsammans. Träningen du gör tillsammans med ditt barn, eller i alla fall i samma sal. Vi har lång erfarenhet av barnträning redan från 2-årsålder. Eller njae i många fall är det faktiskt också en bäbis med som hänger på förälder och storasyskon i träningen, så år 0 funkar det fint att omge sig av musik och rörelse. Vi gillar tanken och lyckas bra med att skapa Rörelseglädje redan väldigt tidigt. Vi vet också att de som startar tidigt med träning fortsätter. Genom livet blir träningen en självklar pusselbit.

Familj Familjejympan är lekfull Jympa för barn 2-6 år och vuxna tillsammans. Det är roligt, spännande, och omväxlande. Här samlas våra yngsta deltagare för att ha kul och röra sig till musik. Fokus är på grovmotorisk träning och lekfulla rörelser som kommer ur musiken. Vi skapar förutsättningar för barnens naturliga och spontana förhållningssätt till rörelse. Effekten av enskilda rörelser är mindre viktig.

Du betalar för barnet, den vuxna följer med gratis.

Familjefys Ett fartfyllt, allsidigt och lekfullt pass för barn 6-12 år och vuxna tillsammans.
Träningen är upplagd i cirkelform med övningar som blir en kul utmaning för både barn och vuxna. Upplev fullt ös, tillsammans! Familjefys utgår från barnens villkor, precis som alla Friskis&Svettis barnpass. Det är varierat och omväxlande för att hålla fokus här och nu. Det är lekfullt och är fritt från prestationskrav. Det är allsidigt för att jobba igenom hela kroppen och knoppen. För både barn och vuxna.

Barnet måste vara medlem i F&S Jönköping, sedan följer hen med gratis tillsammans med betalande vuxen. Passet ingår i ditt grupp- eller allkort. Om du bokar plats på passet i förväg ska både barn och vuxen bokas in.

Övrig träning

Barn har 50% rabatt på träningskort.​ Se våra priser här >

Spinning och Indoor walking
För dig som fyller minst 13 år under året och är minst 150 cm lång. Svettig och kul träning.

Jympa eller annan gruppträning
Från 6 år kan barn och vuxen gå tillsammans på alla pass utan redskap. Det betyder att ni kan gå på t ex Jympa, Aerobics, Core, Yoga och Danspass. Från det året man fyller 10 kan man gå själv.

Gruppträning med redskap
För gruppträning med redskap, såsom Cirkelfys, Skivstång och PowerHour etc. är åldersgränsen 13 år.

Gym
Barn från 10 år är välkomna till gymmet tillsammans med vuxen. För gymträning på egen hand är åldersgränsen 13 år. Ta med legitimation vid köpet.

Röris och Mini-Röris

För barn mellan 3-6 år finns Mini-Röris, som är lekfull jympa att använda med förskolebarn. Är du förälder, mormor, farfar eller äldre syskon kan du köra programmet hemma. Röris är Friskis&Svettis jympa i skolan för barn mellan 6-9 år. Läs mer här >