Börja träna och FaR

Kul att just du vill komma igång med din träning. Fysisk träning är en av de absolut bästa investeringar du kan göra i dig själv och i din framtid. För att du och din kropp ska må bra. Så länge som möjligt.

Ibland kan det vara svårt att komma igång. Det kan till och med vara jättesvårt. Du kanske aldrig har tränat tidigare, eller så kanske du av olika anledningar gjort ett lååångt uppehåll. Då kan det vara bra att komma ihåg en sak – det är aldrig för sent att börja träna. Det spelar ingen roll om man inte kan komma ihåg när man senast var i närheten av ett par jympaskor. Eller om man aldrig har rört vid en hantel. Till F&S Jönköping är alla välkomna. Och vi vill gärna hjälpa dig och visa dig vägen. Lägg till en bra vana. Och en kul upplevelse.

Nedan presenterar vi träning som passar för dig som vill komma igång. Testa dig fram. Det viktigaste är att du hittar en träningsform som känns bra för dig. Och som är rolig! Då får du träningseffekten på köpet. Gott. Varmt välkommen till oss. Vi finns i Jönköping city, i Huskvarna och på A6.

Gruppträning

Jympa bas Skonsam jympa som bygger upp styrka, kondition och rörlighet från grunden. Bas är hoppfritt, rejält och passar alla.

Jympa soft En jympa som tar extra hänsyn till muskler och leder. Här kan du bygga upp styrka, kondition, stabilitet och rörlighet med säkra rygganpassade övningar till inspirerande musik.

IW soft För dig som vill träna lite lugnare. Perfekt som återhämtningspass efter en tuff träningsperiod, för att komma igång efter uppehåll eller om du är helt ny på IW. 45 min.

Spin soft För dig som vill träna lite lugnare. Perfekt som återhämtningspass efter en tuff träningsperiod, för att komma igång efter uppehåll eller om du är helt ny på Spin. 50 min.

Dans fusion Ett pass helt bestående av steg, moves och olika dansstilar. Mycket känsla, attityd och puls. Showa loss.

Dans soft Vi inspireras av olika typer av musik, steg och dansstilar. Inga avancerade koreografier - bara härma, släpp loss och ha kul. Alla rör sig utifrån egna förutsättningar. Utan hopp.

Core Utmana din styrka, stabilitet, balans och rörlighet. Träna utan redskap med endast kroppen som belastning. Perfekt för dig som är igång med träningen och vill jobba med övningar för rygg, mage, bålstyrka och stabilitet. Ingen konditionsträning.

Flex  
Träna och utmana kroppens naturliga flexibilitet. Mjuka upp och sträck ut musklerna en i taget, eller i övningar för hela kroppen. Träningen fokuserar på dynamiska, tydliga och energifyllda övningar. För dig som är igång med träningen och vill jobba med rörlighet.

Yoga soft  
För dig som vill träna lugnt, mjukt och extra hänsynsfullt för leder och muskler. Passet innehåller trygga flödande rörelser, en medveten andning, mjuka tänjningar och yogapositioner.

Cirkelgym soft
Vi går igenom alla övningar innan passet och hjälper sedan till under träningen. Du hinner koncentrera dig på övningarna, samtidigt som du har möjlighet att vara med i en trivsam gruppkänsla..

Individuell träning i gym

Arenan för den individuella träningen är gymmet.  Att träna individuellt hos oss är rörelseglädje. Vi erbjuder ett brett utbud av instruktioner, pass och inspiration i gymmet. Träning i gym är effektivt och säkert. Här kan du träna styrka och kondition men även rörlighet, koordination och balans. Du kan träna för att rehabilitera skador, komplettera annan träning, bygga styrka, få mer muskler, bättre kondis eller bara för att komma i form. Våra gym har marknadens bästa utrustning med allt för funktionell träning, crossfit, konditionsträning, styrkelyft och träning i maskiner. Våra välutbildade tränare kan du fråga direkt eller boka tid med i receptionen.

| Individuell instruktion | 
Tillsammans med våra tränare får du ett träningsprogram i gymmet anpassat för just dig. Instruktion är för alla – för dig som är ny och vill komma igång i gymmet, för dig som vill utvecklas i din träning, få ny inspiration och nya övningar och för dig som har stor träningsvana och kanske önskar ett splittat program. Instruktion ingår i medlemskapet* och bokas i receptionen. 

 | Tillgänglig tränare | Ofta finns tillgängliga tränare på plats för att hjälpa dig i din träning och svara på dina frågor. Perfekt också om du vill få ett par nya övningar eller lite extra pepp. En lysande resurs som är där för dig helt enkelt.

 Personlig tränare (PT)

Friskis&Svettis PT är vidsynta och inspirerande och specialister på att guida, peppa och coacha dig till att nå dina träningsmål. De hjälper dig att hitta energi, motivation och glädje i din träning. Din PT utgår alltid från din nuvarande livsstil och hälsa och är helt individuell. Läs mer om PT här >

Fysisk aktivitet på recept (FaR)

Rörelse sätter i gång flera hälsosamma förändringar i din kropp och själ. Faktum är att motion kan fungera som en medicin som både förebygger och behandlar sjukdomar. Dessutom har ju fysisk aktivitet bara positiva ”biverkningar”.

För dig som har fått FaR passar såväl gruppträning som individuell träning på gym. Om du vill träna på gym får du hjälp av våra välutbildade instruktörer att utforma ett anpassat program. Läs mer om detta ovan. Vill du gå på gruppträning erbjuder vi ett brett utbud av passtyper. Prova dig fram!

För FaR-patienter erbjuder vi ett rabatterat träningskort som ger tillgång till hela vårt utbud, se priser >