Idé utan krav

Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål. Här finns inget målsnöre att spränga, inget nät att sätta bollen i och ingen motståndare att knäcka. Här är målet ett leende. Det ska helt enkelt vara lustfyllt att träna. Känns det inte roligt, är risken stor att man lägger av. Människan är byggd för rörelse och mår därför bäst när hon rör på sig. Det är en fullständig självklarhet för varje barn, men en bortglömd sanning för många vuxna. Till och med för många unga vuxna.

Träning driven av dåligt samvete blir sällan särskilt kul, regelbunden eller långvarig. Det är därför hela verksamheten bygger på idén om att träning ska vara styrd av lust.

Om det är kul att träna, då vill du göra det igen. Då kan du längta till nästa gång. Det kan gå så långt att du står där och ler medan du är mitt uppe i något helt annat i vardagen. För att du är nöjd med dig själv. För att du känner din kropp och gillar den. För att du mår bra, helt enkelt.

Att le det där speciella leendet är minst lika häftigt som att få ett mindre midjemått, ett lägre kolesterolvärde, långa slanka muskler eller ett nytt personbästa på Stockholm Maraton.


Friskis&Svettis Jönköping idag

Idag har Friskis&Svettis Jönköping 30 års erfarenhet av träning. Av rolig träning som ger rörelseglädje och träningslust. Detta kryddar vi sen med kvalitet, lättillgänglighet, både spets och bredd för elittränad eller nybörjare och massor av härlig musik. Friskis&Svettis är inte i fitness-branschen. Vi är i upplevelsebranschen. Man får helt enkelt ett litet leende i vardagen när man upplever oss.

Sammanlagt har hela Friskis&Svettis över en kvarts miljon medlemmar. Nästan 15 086 av dem finns i Jönköpings kommun. Vi är landets sjunde största Friskis&Svettis. Vi har 380 ideellt engagerade funktionärer - ledare, värdar och instruktörer som engagerar sig på sin fritid på Friskis&Svettis bara för att det är så himla kul. Det märks.

Vi är också mycket glada att kunna erbjuda träning av högsta kvalitet i lokaler av högsta kvalitet - våra tre upplevelsecenter är Jönköping och Huskvarnas hetaste mötesplats. Hos oss finns något för alla. Nybörjare, vältränad, ung, gammal. Ett träningskort på Friskis&Svettis Jönköping gäller i alla våra lokaler, alltså både i City, Huskvarna och på  Torsvik.

F&S Gruppträning

Gruppträning är precis som det låter - träning som görs i grupp. Vi erbjuder en rad träningsformer inom gruppträning och cirka 220 pass i veckan. Kolla in vårt utbud här.


F&S Individuell träning/gym

Arenan för den individuella träningen är gymmet. Välkommen till 2 025 kvm gym (1 000 i City + 600 i Huskvarna + 425 på Torsvik). Lätt Sveriges trivsammaste. Att träna individuellt hos oss är rörelseglädje. Vi erbjuder ett brett utbud av instruktioner, pass och inspiration i gymmet. Läs mer om träning i gymmet här.